Foto av fuging av structural glazing fasade

Grev Wedels plass 9

Fuging av det 400 m2 store glasstaket på Grev Wedels plass 9 i Oslo er vårt seneste Structural Glazing (SG)-prosjekt.

Bygget er Innovasjon Norge sitt nye hovedkontor, og 9. januar 2023 ble det høytidelig åpnet av H.K.H. Kronprins Håkon og næringsminister Jan Christian Vestre.

Glasstaket består av 252 glass. Glassene har to formater og ligger fasettert over de buede, bærende stålbjelkene. og vekten er 92 kilo. Under arbeidet var det montert et overtak av presenning slik at vårt «arbeidsrom» kunne bli varmet opp.

I vårt blogginnlegg om fuging av glassfasader får du flere detaljer om utførelsen av arbeidet.

Vi var veldig opptatt av å utføre oppdraget til avtalt tid og holde gitte tidsfrister, slik at dette ikke skal gå utover våre kunder som selv stort sett er under tidspress.

Vi takker for oppdraget gitt av fasadeentreprenør Sagstuen AS. Totalentreprenør for rehabiliteringen av Grev Wedels plass 9, var Håndverkkompaniet AS.

Glassene i taket på Grev Wedels plass 9 er spesialproduserte 3. lags isolerglass og ligger fasettert over buede, bærende stålbjelker. De glassene største måler 1.302 x 1.242 mm. Ytterste glasslag har monokrystalinske solceller, som dekker 25% av glassoverflaten. Alle foto: Adam Stirling