Foto av Det nye Nasjonalmuseet

Det nye Nasjonalmuseet

Vi er med der det trengs ekspertise og perfeksjonisme innen mykfuging. På Nye Nasjonalmuseet var det utallige meter med fortanningsfuger som skulle sandblåses. Sjekk ut filmen for å se hvordan vi gjør det!

Vi er en aktiv partner og utøver i dette prosjektet. Vi utfører en stor og betydelig jobb for at dette nye nasjonal ikonet skal få et særpreg. Vårt arbeid i form av fuging vil bli svært synlig når dette monumentet står ferdig i 2020.

Fakta

I 2020 åpner Nordens største kunstmuseum. Det nye Nasjonalmuseet skal gi et løft for det visuelle kunstfeltet, og vil sette Norge på verdenskartet som kunst nasjon.

Kunst, design og arkitektur i nye sammenhenger

Rundt 5 000 kunstverk skal stilles ut i den faste samlingsutstillingen, som blir kjernen i museet. Her vil eldre og moderne kunst, arkitektur, design, kunsthåndverk og samtidskunst presenteres under samme tak og i nye sammenhenger. Til sammen vil det nye Nasjonalmuseet huse kunst i rundt 90 utstillingsrom.

På taket bygges en stor og lysende utstillingshall av steinglass. Med sine 2 400 m² og en lengde på 130 meter, vil hallen vise skiftende utstillinger i formater som museet tidligere ikke har hatt mulighet til å vise.

Et nytt rom i byen

Det nye museet skal være et godt og inspirerende sted å være. På takterrassen kan du nyte utsikt over Rådhusplassen, Aker Brygge og fjorden.

Museumsplassen foran hovedinngangen blir et levende møtested med uteservering og sitteplasser blant trær og planter.

I spisestedene og på terrassen kan du ta pauser mellom utstillingsbesøkene og treffe venner over en kaffe eller matbit. Museet vil også inneholde butikker med rikt vareutvalg og et auditorium med plass til 174 personer.